Linux.Wifatch 10.000 yönlendiriciler onları güvenli hale getirmek için kesmek

Linux.Wifatch  ("Ifwatch) gerçekten ilginç bir malware olduğunu. Bağımsız bir araştırmacı tarafından bu yılın başlarında keşfedilmiş ve o zamandan beri bu tür yönlendirici gibi cihazların içine yerleştirilen ancak bunun yerine bir ağ saldıran veya kötü amaçlı kod yüklemek ve Symantec tarafından takip bu cihazlar daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

"Koruyucu ağı" olarak Nitelikli bir hacker "beyaz şapka" ile programlanmış görünüyor. Ve zararlı aktivite için herhangi bir yük uygulamıyor Perl ile yazılmış Linux sistemi Linux.Wifatch kodu ile 10.000 'den fazla yönlendiriciler tanıttı, bu algılar ve malware bilinen aileleri kaldırır ilgili cihazlarda mevcut.

Hatta bu cihazların güvenliği konusunda kullanıcılarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır bizim altyapı merkezi. Cihazlarda kaldıktan sonra kötü niyetli etkinliği algılar ve sahipleri teşvik Telnet bağlantı noktasını kapatmak için daha güçlü ve potansiyel olarak savunmasız onların şifrenizi değiştirin.

Günlük enjekte uzaktan kod geliştirme, (özellikle Çin ve Brezilya'da) Linux.Wifatch tarafından hacklendi 10.000 yönlendiriciler düşünülebilir ve olan kötü niyetli etkinliği kanıtlanmış olmamasına rağmen kapı entegre arkainsafına yönlendirici ve ağ izin Programcı iradesi.

Bu Linux.Wifatch kabul edilir ne gelecekte değişecek kötü amaçlı yazılım ortadan kaldırmak bu kılavuzu takip ederek  olur kötü niyetli bir virüs tersini yapıyor kadar şu ana kadar olduğu gibi. Şüphesiz bir meraklı gelişme.

Yorumlar